• Protected email viewer:
 • Blog
 • FAQ
 • About

SFLetter.com: een overzicht


SFLetter.com is een gratis service om documenten verstuurd via email te beveiligen.

Het doel van de service:

 • Het geheim houden van zowel het email bericht zelf als de inhoud van eventueel meegestuurde documenten. De ontvanger kan de beveiligde documenten niet kopieren of verder sturen.
 • De afzender kunnen laten zien wanneer een beveiligde email wordt geopend door de geadresseerde en in de gaten kunnen houden of onbevoegden geprobeerd hebben de documenten te openen.

Wie kan profiteren van het gebruik van SFLetter.com?


 • Medewerkers binnen een bedrijf die regelmatig gevoelige informatie versturen naar partners of klanten en die de mogelijkheid willen hebben te kunnen zien wanneer e-mails worden geopend..
 • Internet uitgevers die betaalde artikelen versturen naar abonnees.
 • Personen die informatie van persoonlijke aard versturen voor distributie in eigen kring: bijvoorbeeld een essay voor een vriend om te lezen of privé foto's van een feestje.
 • Freelancers en bedrijven die betrokken zijn bij creatieve en analytische activiteiten.

Hoe werkt het


SFLetter.com is een beveiligde email service. Alvorens het te kunnen gebruiken, dient u zich eerst aan te melden voor een mailbox. Daarna schrijft u als afzender een e-mail, voegt u bestanden toe, selecteert de juiste beschermingsvariant (er is een optie alleen de bijlagen, alleen het bericht of beide te beveiligen) en vervolgens klikt u op de knop "Verzenden".

De geadresseerde ontvangt een beveiligde e-mail op dezelfde manier als een gewone e-mail; hij of zij hoeft geen account te registreren bij SFLetter.com om de email te kunnen ontvangen. De beveiligde bijgevoegde bestanden kunnen worden gedownload naar een apparaat met Windows, Android, iOS en macOS. De ontvanger downloadt en installeert dan StarForce Reader, een special programma om de beveiligde bestanden te openen. Dit programma werkt vrijwel hetzelfde als Adobe Reader, maar naast PDF-documenten kan het ook beveiligde bestanden openen.

Het feit dat de bestanden geopend werden wordt vastgelegd in een rapport dat de afzender op ieder moment kan raadplegen.

Nadien zijn de beveiligde documenten alleen toegankelijk op het apparaat waarop ze voor het eerst werden geopend. Dit komt omdat de bestanden tijdens de eenmalige activatie worden "gelinked" aan een bepaalde hardwareconfiguratie van een specifieke computer of een telefoon. De tweede beveiligingscomponent is een controle van de huidige toegangsrechten. De afzender kan het recht het document te kunnen bekijken op elk gewenst moment intrekken (Premium account functie). Om deze reden wordt deze controle van toegangsrechten met regelmatige tussenpozen uitgevoerd.

Verzenden van beveiligde massa-e-mailberichten


Met SFLetter.com kunt u beschermde massa-e-mailberichten direct vanuit uw mailbox verzenden. Dit is zeer handig als er beveiligde e-mails op een betaald abonnement naar een groep ontvangers moeten worden verzonden; en voor bedrijfsdoeleinden om e-mailberichten te versturen met vertrouwelijke informatie aan een bepaalde kring van personen.

Ook kunt u uw SFLetter.com mailbox integreren met bulk-email services van derden via SMTP-instellingen. Lees meer in het Engels.

Kenmerken van de Premium en Business accounts


SFLetter.com biedt Premium en Business accounts om toegang te krijgen tot uitgebreide functies van de dienst:

 • Blokkeren van de toegang tot al verzonden emails
 • Instellen van tijdelijke toegang tot beveiligde bestanden
 • Offline toegangsmanagement.
 • Grotere capaciteit mailbox
 • Gebruik van de klant’s eigen domeinnaam in plaats van SFLetter.com voor uitgaande mail.

Algemene informatie over SFLetter.com


Beschikbare talen gebruikersinterface: Engels en Russisch. Andere talen kunnen op verzoek worden toegevoegd.

Registratie mailbox: gratis.

Gelanceerd: juli 2014.

Toegepaste beveiligingstechnogieën: code obfuscatie, linken aan een uniek device ID, Digital Right Management (DRM), container technologie. Encryptietechnologieën worden niet gebruikt

Vragen en antwoorden


Wat is het verschil tussen de beveiligingstechnologieën die SFLetter,com gebruikt en die van emaildiensten met encryptie?

Encryptie kan geen volledige bescherming bieden voor e-mails en bijlagen: na decodering kan de ontvanger doen wat hij / zij wil met de beveiligde bestanden. SFLetter.com beschermt documenten tegen frauduleuze handelingen van geadresseerden. Dankzij de technologie die documenten bindt aan een specifiek gebruikersapparaat, is het onmogelijk om berichten en bijlagen te openen op andere toestellen. Dit maakt het bijvoorbeeld zinloos om een beveiligde e-mail door te sturen naar derden.

Wat heeft het voor zin SFLetter.com te gebruiken als je het scherm met geopende documenten kan fotograferen?

SFLetter.com kan niet voorkomen dat geopende documenten worden gefotografeerd met een camera (het heeft wel een ingebouwde bescherming tegen screen grabber software trouwens!). Maar deze praktijk heeft een aantal nadelen:

 1. De ontvanger die de foto neemt weet dat zijn handelen niet toegestaan is omdat hij van tevoren ingelicht over de status van de documenten.
 2. De afzender kan het tijdstip achterhalen waarop de stukken werden geopend en het IP-adres zien waar het lek optrad.
 3. Foto's hebben niet de kwaliteit van het originele document.

Is het veilig om de StarForce Reader te installeren op mijn telefoon of op mijn computer?

We downloaden en installeren natuurlijk regelmatig uiteenlopende software voor verschillende doeleinden. Om bestanden te openen met de extensies SFPDF en PCDOC heeft u de StarForce Reader nodig. Deze software is ontwikkeld en digitaal ondertekend door Protection Technology. En het is absoluut veilig als u het programma downloadt van een van deze twee officiële sites: sfletter.com of sfcontent.com

Registreer je nieuwe email account

gebruikersnaam@sfletter.com